High-end Residence

Ioco House

 

Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House

Private Residence

Luxurious private residence in British Columbia

Project Type: Residence
Location: Greater Vancouver, BC
Size: 7,300 ft²

The homeowners’ interest in music serves as the inspiration for the Ioco Residence. The repetition and rhythm associated with a musical piece are utilized to craft the interiors of the home. Playing with geometry, heights and volumes, the final design is an open, light and airy experience.

Ioco House

 

Open volumes maximizing natural light and views

The 7,300 square-foot, three-level residence features four spacious bedrooms on the upper floor with full-height windows, balconies and ensuite bathrooms, a showcase kitchen with high-gloss and walnut cabinets, a voluminous dining area that opens to the second floor where the library and reading space is located, as well as living rooms and office spaces for entertaining and personal work. The home combines an open plan layout with extensive use of glazing to maximize natural light. With limited use of vertical separations, every space has connections and views to the outdoors. The central atrium at the entrance has an 8’ x 8’ skylight, allowing natural light to permeate well into the interiors.

Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House
Ioco House

Downtown Residence

Exclusive condominium in Downtown Vancouver

Project Type: Residence
Location: Vancovuer, BC
Size: 1,100 ft²

With minimal budget, the Downtown condominium is revitalized from a dark, oppressive décor to an open, airy home filled with personality and charm. The design details and furniture selection are tailored to the aesthetics and interests of the homeowner. The result is a space that is truly unique and "not just another downtown apartment".

Downtown

 

Playfully juxtaposing rectilinear and curvilinear elements

Playfully juxtaposing structured and relaxed elements, the décor combines rectilinear pieces like the sectional sofa, with curvilinear forms like the Arco floor lamp.

Simple, effective changes like fresh paint and new flooring helped enliven the space that originally had brown walls and high-pile carpet. A tall built-in cabinet at the entry was replaced with a shelving unit that allowed light and views to the city. The under-appreciated corner around the column is transformed into an intimate seating area that features custom millwork ledge and a pair of Shell Chairs by Hans Wegner.

Downtown
Downtown
Downtown
Downtown
Downtown
Downtown
Downtown
Downtown
Downtown